Locations

vintur scicilien 2014 vintur scicilien 2014 vintur scicilien 2014

Vintur.dk arrangerer vinrejser og vinsmagninger samt sælger vin til private ganer, restauranter og virksomheder.

Vi går altid efter at finde autentiske producenter, der leverer kvalitet gennem håndplukker druer og brænder for vin og smag. De gode historier skal – og vil – være i centrum, for det drejer sig om unikke detaljer og medrivende oplevelser hos Vintur.dk.

Denne side er dedikeret til at beskrive de locations – vinområder, producenter, marker, restauranter osv. – som vi til dagligt anvender til at skabe oplevelser med.

♥  ♥  ♥  ♥   ♥

 

Franske vingårde & producenter

Domaine Petitot: En familieejet vingård gennem tre generationer, som insisterer på kvalitet og naturlig sødme fra håndplukkede druer.  Dækker ni hektar fordelt på flere landsbyer. Bourgogne rummer nogle af verdens dyreste vine, og Petitot er ingen undtagelse, da man anvender økologi på vingården af en strengere kvalitet end andre steder.

Domaine Violot-Guillemard: En i sandhed original producent, som vi blandt andet anvender til smagninger og som overnatningssted på vinrejser. Thierry Violot-Guillemard er en ældre herre med et solidt skæg, som finder skønhed i tanniner og elsker at balancere de mere svulstige vine. Ligger i Pommard i Bourgogne og byder på verdens måske eneste svømmepøl placeret i en vinmark!

Domaine de Fontavin: En fantastisk producent, som Vintur.dk forhandler i det daglige og anvender i forbindelse med vinrejser til Rhône. Fontavin har eksisteret gennem syv generationer og er kendt for kvalitet, der er til at stole på. Modtager løbende medaljer for det gode håndværk – senest en guldmedalje for Vacqueyras 2013 – og satser på økologisk vin. Første årgang er fra 2011.

 

Italienske vingårde & producenter

Agricola Stroppiana: Udsøgt Barolo-producent, som vi sælger vin for i Danmark og også besøger på Vintur.dk’s ture. Familien Stroppiana med far Dario i spidsen bliver med rette rost i internationale vinmedier. Lagrer altid med franske egetræstønder og har sine metoder. Selve opskriften er en hemmelighed.

Cantine Barbera: Økologisk vingård siden 2010. Vi anbefaler ofte deres flasker til firmaer, som vil have en ekstra god økologisk vin at give i julegave til medarbejdere eller kunder. Har bl.a. modtaget priser i forb. med kåringen La Terra Trema, som over 100 naturvinsproducenter fra Italien deltager i hvert år.

La Cantina Sassi: Kvalitetsproducent af Barbaresco siden 1997. Markerne fylder mindre end 1½ hektar, men kæles for i uhørt grad til gavn for ganer fra hele verden. Ligger midt i et område, der rygtes at producere den allerbedste Barbaresco. Vi forhandler også vinen, der kan smages på Vintur.dk’s italienske vinrejser.

 

Øvrige locations

Aupres du Clocher: Ét-stjernet Michelin-restaurant, som står for maden på en af vores mange vinture til Bourgogne. Nyindrettet location i den maleriske vinlandsby Pommard.

Al Lago Verde: En malerisk gård, som nu er blevet indrettet til overnatningssted på vores ture til Sicilien. Ligger tæt på både vand og bjerge. Byder også på eget køkken.

Chateau de Fines Roches: Et spændende historisk slot, der i dag fungerer som firestjernet hotel på vinrejser til Frankrig med Vintur.dk. Ligger plantet midt i Châteauneuf du Pape-markerne, så der er rigeligt at kigge på.

Domaine de Clairefontaine: En smuk herregård med topratings på internationale hotelsider. Vi plejer at bo her på turen til Rhône, da der ikke blot er hyggeligt, men også tænkes på maden. Har pt. én stjerne i den berømmede Michelin-guide.

Le Jardin des Remparts: Dejlig fransk restaurant placeret ved Beaunes bymur midt i et vindistrikt i verdensklasse. Positivt omtalt i Guide Michelin og på turistsiden Tripadvisor.

Mongalletto: En hyggelig restaurant i Castellinaldo, som vi anvender på den maleriske vintur til Piemonte nær Alperne. Baseret på lokale ingredienser og italienske husmor-lækkerier fra 1800-tallet. Bør opleves.

Vinbar Lundgren: En københavnsk vinbar på Vesterbro, som ynder at anvende de vine, vi finder i det sydlige Europa. Sloganet er “Vi elsker vin. Simpelthen”, og det er netop noget, vi ønsker at støtte. Nu også kendt for jazzarrangementer.