Om Vintur.dk

For alle, der er vilde med vin

Vintur.dk er et univers for drueglade entusiaster med rejser, smagninger og vingaver. Det er altid oplevelsen, der er i centrum, og vi vil hellere skåle en gang for meget end en gang for lidt for at gøre kunden glad.

Det handler om gode råd og engageret rådgivning i jagten på smagfulde vine. Vi hjælper gerne over telefonen med at finde de helt rigtige rødvine, hvidvine, roséer eller champagner til receptionen i privaten eller gaverne i firmaet. En enkelt anekdote eller to falder ofte af i forbifarten!

Som navnet afslører, har Vintur.dk speciale i vinrejser/ture. Vores vinrejser går til destinationer i eksempelvis Italien, Spanien og Frankrig. Prøv f.eks. at opleve den rå natur i foråret og besøge de små, fantastiske vingårde med lækker mad. Mange vinturister overser ofte detaljerne, når turen går sydpå, men Sicilien Vintur.dk har altid en erfaren guide med, som kender distriktet, gårdene og alle de fede oplevelser.

Vinsmagningerne i Storkøbenhavn centrerer sig ofte om erhvervssegmentet, men kan også afholdes hos private, så længe lokation og humør er til det.

 

Vinoplevelsernes bagmand

Mikael Torlyk er stifteren bag Vintur.dk og derudover en særdeles drueglad mand i 40erne. Mikael har igennem mange år brændt for vinens verden og arbejdet som tjener på nogle af de bedste restauranter i København.

Han har også solgt vin hos flere forhandlere i hovedstaden og Roskilde-området og har kontakt til mange virkeligt interessante gårde i udlandet. Bl.a. har kunderne fået nye egne i Italien og Frankrig at se gennem Vintur.dk.Målet er altid at gøre kunden glad ved at formidle oplevelser og glæde til hverdag og fest.

 

Kvaliteten – biodynamisk vin og håndplukning

Alle vine, der forhandles gennem Vintur.dk ApS, håndplukkes og er derfor af høj kvalitet. Druerne behandles mere skånsomt og grene, jord, blade m.v. undgås, så produktionen er sikret et godt flow. Vi forhandler primært økologisk og biodynamisk vin, da sundheden og smagen er i højsædet uden kunstige sprøjtemidler. Pesticidrester i konventionelt dyrkede vindruer kan følges i målinger via Fødevarestyrelsen.

Biodynamiske vine følger en lidt anderledes og strengere dyrkningsproces end økologisk vin, da gødning og hjælpestoffer stort set ikke er tilladt. Da der nemt kan opstå forvirring omkring begreberne, har vi indsat et lille tjekskema herunder med forskellene på de tre vintyper.
 
biodynamisk & økologisk vin-page-001

Kilde: Økologisk Landsforening